fannysvensson - Welcome To My Page

Alla inlägg under augusti 2010

Av Fanny Svensson - 15 augusti 2010 10:16

 

Kollat på filmen Humpday i 30 minuter, sen slog jag av för det var så dålig. Skådespelarna också. Klarar ni av mer än 30 minuter så gör ni det bra.Det var allt jag hade att säga om filmen.


Har sorterat färdigt papper, och kört igång en tvättmaskin. Så ska kolla på en till film nu, hoppas den är bättre!

Av Fanny Svensson - 15 augusti 2010 09:11

Igår somnade jag nog runt 23, vaknade vid 7 av mig själv. Helt sjukt vad pigg jag har blivit då jag fått ett normalt arbetsschema.   


Gick upp och gjorde armhävningar för jag hade sån energi. Har nyss ätit frukost och ska sortera lite papper nu. I eftermiddag blir det derby, Fredrikstad möter Sarpsborg i fotboll. Ska bli spännande då jag aldrig sett något av lagen spela förut!


Av Fanny Svensson - 14 augusti 2010 22:43

Laddat upp bilder på facebook från gatufesten, det var inte alla bilder, men alla bilder får inte vara med i leken!


KOLLA DÄR OM NI VILL SE, kanske laddar upp dom även här imorgon. Som tröst bjuder jag på en bild då jag äter en glass.

Glass är gott, fast klarar mig utan det nu. Äter inte godis eller chips längre just för att kunna spara pengar.


Popcorn äter jag, sen så äter jag bollar då och då. Tänkte komma igång att baka också, det tar ju lite tid och jag vill ju ha saker här att göra för att inte bli uttråkad. Så kostar det ju inte alls mycket att baka. Äta ute här är sjukt dyrt, förrätter här kostar lika mycket som en varmrätt i Sverige. Det är inte bara så att man kan spara en massa pengar här om man gör en massa dyra saker här, man får ju välja om man vill dra ner på sånt för att spara. Annars kan man ju leva vanligt här, men då kan man ju lika gärna jobba i Sverige.


Jag åker till Sverige varannan vecka och handlar mat, tar kanske en kvart - tjugo minuter till gränsen med bilen. Så det är skönt, man tjänar in bra mycket på det även om mataffärerna precis vid gränsen är rätt dyra.


Nog om jämförelser, nu säger jag godnatt.




Av Fanny Svensson - 14 augusti 2010 08:59

MINA F€M MÅSTEN:


Fem saker jag  bara måste ha för att inte jorden ska gå under!


 


* Mobil - Ja, har blivit lite sämre på att använda den, just för samtalspriserna hem till Sverige. Ska skaffa kontantkort här, då blir det billigt att ringa hem till alla vänner och min familj osv.


 


* Dator - Jag har blivit helt beroende av datorn sedan jag flyttade hit, den är min andra halva!


 


* Mig själv- Jag har kommit på att jag själv är ett stort måste, att ta hand om mig själv så jag kan må mycket bättre. Våga vara ego!


 


* Träning - Cykla till jobbet är något fler skulle göra, dock inte när det ösregnar för det är så kallt på jobbet och då skulle man bli sjuk om man satt där med blöta kläder en hel dag...


 


* Shopping - Det får mig att känns mig lugn, inte på reaor då. Då folk slås i affärer för att ta sig fram, jag shoppar helst då det är tomt i butikerna. Vill inte se någon hemsk person som väljer samma plag som mig, då skulle jag aldrig kunna köpa det. Fast tyvärr kan jag inte shoppa varje dag här, ska se till att ta någon dag ibland i alla fall!


Har ni också något beroende ni inte skulle klara er utan en dag ? Vad isf ? Tell me!


Av Fanny Svensson - 13 augusti 2010 20:30

Pappa voltade med släp, fredagen den 13, som tur var så klarade han sig bra. Nio eller tio månader senare var det fredagen den 13 och då kraschade jag hans bil då jag skulle hämta en kompis. Det gick bra, var tvungen att åka ambulans till sjukhuset för jag var i chocktillstånd... Var på sjukhuset i 4½ timmar, först var dom orolig för om jag skulle ha inre blödningar. Jag mådde fint och hade bestämt mig att jag skulle gå ut på krogen, ävwn fast jag krockat. Sa jag och att jag inte hade tid att stanna kvar på sjukhuset. Haha, sjukt pinsamt!


Idag har jag åkt bil men klarat mig, är allvarligt rädd för fredagen den 13. Var inte det förut, men har blivit det efter lite olyckor. Ska ringa familjen imorgon och checka hur det är med dom.


Hitills har det inte hänt mig något mer än att jag såg en stor skalbagge på ca 2-3 cm, men han är död nu!  


Sjukt äckliga kryp i Norge om man jämför med i Sveige, fast det är värt att bo i Norge då jag såg lönen idag...  Vet inte hur jag ska kunna flytta tillbaka till Sverige om jag ska vara helt ärlig!

Av Fanny Svensson - 12 augusti 2010 18:56

Idag fick jag internet också, så slipper sitta på vår hyresvärd internet nu. Det var sjukt segt, nu känns det bra! Fått personnummret här också, så skönt att saker och ting ordnar upp sig. Bank ochskattekort kvar. Lön kommer imorgon, men vet inte hur jag får den utbetald... Säkert på en check, som jag ska lämna in hos banken.


När jag skriver varje ord här i bloggen så funderar jag på hur det stavas helt sjukt, på jobbet är mina anteckningar på svenska, norska och engelska. Allt blandat, är lite rädd för att någon skulle se dom för det skulle vara lite pinsamt.


Har kommit in i norskan sjukt bra och när jag pratar så har jag byt ut många svenska ord till norska. Har bara varit här i 3 veckor, så mitt tips till någon som vill lära sig ett språk är att åka till ett land där språket pratas och att börja arbeta där.

Det är nästan läskigt hur fort det går... Snart kommer jag glömma bort svenskan? Nej det gör jag då aldrig...  

:)

Av Fanny Svensson - 12 augusti 2010 18:47

Jag har jätte svårt för ett jobb då man bara sitter stil hela dagarna, får springa och tömma blåsan hela tiden. Det är ju det enda man behöver röra på sig, eller om man måste leta efter hjälp (då det inte sitter någon brevid vår grupp). Jag gillar att röra på mig, nu när jag sitter stil blir det att jag bara vill resa mig upp och springa tills benen viker sig. Cyklar varje dag till och från jobbet, men det räcker inte. Har pause en gång i timmen också då hinner jag inte röra på mig så mycket, men men ska inte klaga. Det är bättre än McDonalds då man fick stå i 5 timmar utan att sätta sig ner, på toan var knappt att man fick sitta. Sjukt och nu har man betald pause en gång i timmen och sjukt mycket bättre (dubbel) lön. Ska nog inte klaga, ska vara glad att jag har ett lugnt jobb. Kanske har lärt mig att jobba för bra på McDonalds. Måste komma in i Norges lugna tempo och gilla läget.   


Av Fanny Svensson - 11 augusti 2010 18:03

Lång dag på jobbet, skönt att jag tog sen lunch idag. Sjukt jobbiga kunder! Regnade när jag cykla till och från jobbet, vilket var inte så roligt. Det blir ingen tur för mig idag. Idag mår jag lite bättre, men huvudvärken består!


Fick ett brev hemskickat idag om att jag skulle välja sjukhus med mitt personnummer. Visste inte ens att mitt personnummer var färdigt. Så får väl hämta ut skattekort på måndag och skaffa bank. Börjar inte jobba förrän klockan 13 då, skönt med sovmorgon. Har stora problem att kliva upp ur sängen varje morgon fast jag sover minst 8 h per natt.


Känns bra att jag har kommit igång här... Just nu har jag några frågetecken som jag inte skulle vilja ha kvar... Det löser sig! Så tänker alla här, så är problemet bara kvar. Hehe.


Nu ska jag laga mat,   kram på er!


Presentation


Welcome to my page

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggerfy

Länkar

RSS

Bloggportalen

Lucky Charms Rainbow

---


Skapa flashcards